De auteur publiceerde samen met andere schrijvers in de verhalenbundels:
- Inhaalkoorts /2012; ISBN 978-94-90834
- Passanten /2013; ISBN 978-94-90834-47-0
- Ontmoetingen /2013; ISBN 978-94-90834-46-3
- Reizigersgeheimen / 2014; ISBN 978-94-90834-73-9
- Gek van reizen /2015; ISBN 978-94-90834-71-5
- Licht /2017; ISBN 978-94-92411-20-4

Inhaalkoorts. Wie heeft het niet? Met weemoed, fascinatie en humor vertellen de schrijvers van deze bundel over jeugd en familie, reizen, ontmoetingen en afscheid. Over ommezwaaien, lokkende luchtspiegelingen en uitlui. Met de geur van Noord-Koreaans rubber, Papoea zand tussen Hollandse tenen, de kleuren van de Afrikaanse aarde en het geluid van de stilte. Een koningin en een labiele balpenman. Oma’s bh-loze borsten die scheel de wereld in kijken. Spinazie in een caravan. Een huilende soldaat, wisselkind en schipper, klaar voor de oversteek.
Auteurs: Henk Weltevreden, Gerda Aalbers, Alexandra Boon, Peter Dam, Marian Geense, Petra Hoks, Frank Luns, Ferd de Moor, Thijs van Ooijen, Christie van Rees Vellinga, Betty van Rijk, Evert van der Schee en Heiltje Veth.
Passanten. Ze komen voor in ieders leven, terloopse ontmoetingen die ongemerkt in het geheugen blijven hangen. Het treffen met de klauwhamer van een wreker, een meisje aan een lispelende, wenkende rivier, een deur van hout op Sicilië en een weerzien met Socrates.
In Passanten geven de schrijvers van de eerdere verzamelbundel Inhaalkoorts hun herinneringen opnieuw een plek. Ze vertellen over klaprozen op de steppe, een zoon die danst op het graf van zijn vader, een nachtelijke emissie, vliegjesbeleg bij Ayers Rock, een wonder in de kerk van Cochabamba, een bijna fatale droom in Pjongjang en een natuurkundeleraar die voorleest uit Duizend-en-een-nacht.
Auteurs: Henk Weltevreden, Gerda Aalbers, Marian Geense, Petra Hoks, Ferd de Moor, Thijs van Ooijen, Christie van Rees – Vellinga, Betty van Rijk, Evert van der Schee, Els van Teeffelen en Heiltje Veth.


Literatuur schept een intimiteit tussen lezer en schrijver. Zelden zal het verhaalde leiden tot persoonlijk contact met de auteur; de ontmoeting via het geschreven woord is meestal de optimale beloning. En die zal de lezer zeker vinden in deze melange van zoete herinneringen, zure overpeinzingen, hilarische anekdoten en bittere pillen.
Ontmoetingen leert over de diepste krochten dan wel terloopse escapades van de schrijvers. Het biedt een fascinerend treffen met een variëteit aan onderwerpen over menselijk drama en dierlijk genot, het wrange lot, mysterie en folklore.
Reizen, we doen het al sinds mensenheugenis. Verplaatste men zich in vroeger tijden meestal noodgedwongen, de westerse weelde maakte het reizen allengs tot iets dat we als een vanzelfsprekendheid zijn gaan beschouwen. Maar is het wel zo normaal? Is het wel een simpel gaan van A naar B?
Hoe ongewoon reizen kan zijn, vertellen de verhalen en gedichten in deze bundel. Belevenissen in een trein, een bus, een vliegtuig; fantasierijke avonturen in den vreemde, in eigen omgeving, de trieste gang naar een ziekenhuis, de tocht naar de eeuwigheid, naar vrijheid; de digitale reisbeleving, droomreizen, door liefde geleide lotgevallen, de eigen ervaringen in en na een jappenkamp.
Met Reizigersgeheimen waan je je op weg, het sleept je mee en brengt je in een wondere wereld van verschil.


Was in de jaren vijftig een reis over de Duitse of Vlaamse grens, met echte douanebeambten en een heuse slagboom al een avontuur, nu draaien we onze hand niet meer om voor een bestemming duizenden kilometers van ons vandaan. Een wereld die steeds kleiner wordt: ‘Ach, wij liepen vorige week nog in New York.’ ’O ja, gut, toen zaten wij net in Thailand.’ Een gesprekje zomaar op te vangen in een winkel, op een feestje. Snellere verbindingen en een hoge levensstandaard vereenvoudigden en veralgemeniseerden het reizen.
Mensen reizen voor hun plezier, uit nieuwgierigheid, uit avontuur, maar ook beroepshalve, noodgedwongen-soms in erbarmelijke omstandigheden- of uit gewoonte; anderen gaan immers ook. Gezond spanning voor vertrek dan wel niet in te tomen humeurigheid. Vakantiestress als luxesymptoom. Over al dit soort reisperikelen buigen de schrijvers zich in deze bundel.
In bevlogen, meeslepende, rake bewoordingen vertellen de hier bijeen gebrachte verhalen en gedichten over vakanties, over de niet te stuiten drang de wereld te willen zien, over reisverlangens en -angsten, over thuisblijven. Over gek van reizen.
In de wisselwerking tussen licht en duisternis ontstaat kleur, zegt Goethe. Ook in de plantenwereld zorg het licht voor kleur en bloei. Samen met de warmte rijpen vruchten uit. De kleurrijke verhalen in de bundel Licht zijn de vruchten van belevenissen, ervaringen en gevoelens van veertien schrijvers. Ieder lichtinval een ander coloriet.
Wie is de man die iemand doodt, omdat de kleur rood ontbreekt in het landschap? Wat betekenen de mysterieuze lichtflitsjes die in de nacht op de muur van een kamer op een Portugees eiland verschijnen? Wie ontvluchten de warme dienstbodekamer voor een vrijage in een Parijse dakgoot? En wat doet een klein meisje in een donkere Thaise paleistuin? Steekt niet ieder mens graag zijn licht op achter grenzen, door een diepgeworteld verlangen om te ontdekken, te begrijpen?
Auteurs: Beatrijs Rol, Heiltje Veth, Els van Teeffelen, Diny Pijpers, Christie van Rees Vellinga, Petra de Haas, Hilde Kerrebijn-Wind, Petra Hoks-Zwaard, Bebbie ten Holt, Cynthia Helena van der Hoogte, Aagt de Ruijter de Wildt, Marian Geense, Nico van Putten, Henk Weltevreden.
